Raporti i ngjarjeve, 23 dhjetor 2023

Raporti i ngjarjeve, 23 dhjetor 2023

Strukturat e Policisë së Shtetit janë të angazhuara për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e paligjshmërive.

Gjatë 24 orëve të fundit, në të gjithë vendin janë proceduar penalisht 75 shtetas, konkretisht: 24 shtetas janë vënë në pranga, 48 janë proceduar në gjendje të lirë, si dhe janë shpallur në kërkim 3 shtetas, për vepra të ndryshme penale. Për lokalizimin, kapjen dhe vënien në pranga të shtetasve janë shpallur në kërkim, vijojnë punën intensivisht, strukturat e Policisë.

Në fushën e narkotikëve janë evidentuar 7 raste– 5 shtetas janë vënë në pranga dhe 2 shtetas janë proceduar në gjendje të lirë.

Në fushën e mbajtjes pa leje të armëve dhe municionit luftarak, janë evidentuar 2 raste- 2 shtetas janë proceduar në gjendje të lirë.

Në fushën e krimeve kundër personit janë evidentuar 5 raste- 7 shtetas janë proceduar në gjendje të lirë.  

Në fushën e krimeve ekonomike, janë evidentuar 3 raste- 3 shtetas janë proceduar në gjendje të lirë.

Për veprat penale në fushën e vjedhjen së pronës dhe pasurisë janë evidentuar 11 raste, 4 prej të cilëve me autorë ende të paidentifikuar. 2 shtetas janë vënë në pranga dhe 5 shtetas janë proceduar në gjendje të lirë, për këtë veprimtari kriminale.

Në fushën e krimeve kundër mjedisit dhe veprave penale dhe objekt shkatërrimin e pronës me mjete të ndryshme, janë evidentuar 11 raste- 1 shtetas është arrestuar dhe 11 shtetas janë proceduar në gjendje të lirë.  

Janë evidentuar 4 raste të veprës penale “Dhuna në familje”- 2 shtetas janë vënë në pranga dhe 2 shtetas janë proceduar në gjendje të lirë, si dhe janë plotësuar 6 kërkesëpadi për lëshimin e urdhrit të mbrojtjes së menjëhershme.  

Janë evidentuar:

-2 raste të mosbindjes/kundërshtimit të urdhrave të punonjësve të Policisë, me 2 shtetas të proceduar në gjendje të lirë;

-3 raste të veprës penale “Largimi i të burgosurit nga vendi i qendrimit”, me 2 shtetas të vënë në pranga dhe 1 shtetas të shpallur në kërkim;

-2 raste të veprës penale “Shkelja e rregullave të mbrojtjes në punë”, me 1 shtetas të arrestuar dhe 1 shtetas të proceduar në gjendje të lirë; 

-nga 1 rast i veprave penale “Kalimi i paligjshëm i kufirit shtetëror” dhe “Vetëgjyqësia”, “Mashtrimi”, me nga 1 shtetas të proceduar në gjendje të lirë; 

-“Trafikimi i mjeteve motorike”, “Prishja e qetësisë publike” dhe “Prostitucioni”, me nga 1 shtetas të arrestuar.  

Kanë ndodhur 3 aksidente rrugore, me shtetas të dëmtuar. Janë evidentuar 13 raste të veprave penale në fushën e qarkullimit rrugor- 4 shtetas janë vënë në pranga dhe 10 shtetas janë proceduar në gjendje të lirë.