Punonjësit e Policisë së Shtetit, të angazhuar për garantimin e sigurisë dhe mbarëvajtjen e ndeshjes së futbollit Itali-Shqipëri, në qytetin e Dortmundit

Punonjësit e Policisë së Shtetit janë angazhuar gjatë ditës së sotme, së bashku me kolegët gjermanë, në garantimin e sigurisë dhe mbarëvajtjen e ndeshjes së futbollit Itali-Shqipëri, në qytetin e Dortmundit, e vlefshme për Kampionatin Europian të Futbollit “Euro 2024”.

Punonjësit e Policisë së Shtetit kanë bashkëvepruar me Policinë Gjermane për garantimin e sigurisë gjatë grumbullimit dhe marshimit të tifozëve drejt “BVB Stadion” të Dortmundit.

Patrullat e përbashkëta policore kanë mbështetur policinë gjermane, duke ndërmjetësuar komunikimin dhe masat policore midis shtetit gjerman dhe tifozëve.

Për një aktivitet sportiv të sigurt, 580 forca të huaja policore janë dislokuar në Gjermani, të vendosura kryesisht në stacione hekurudhore, aeroporte dhe pikat kufitare, krahas funksionimit të Qendrës Kombëtare të Bashkëpunimit Policor.