Drejtoria Vendore e Policisë Dibër – Vijon kontrolli masiv i territorit për parandalimin e kultivimit të bimëve narkotike

Drejtoria Vendore e Policisë Dibër

Vijon kontrolli masiv i territorit për parandalimin e kultivimit të bimëve narkotike.

Strukturat e Policisë po përdorin dronët për monitorimin e zonave të thella e pyjore.

Gjatë kontrollit të territorit janë angazhuar 50 punonjës policie dhe dy dronë.

Nga kontrollet me dronë nuk janë evidentuar raste të tentativës për kultivim të kanabisit.

Shërbimet policore, përveç kontrolleve në zonat e thella malore dhe në fshatra, kanë ushtruar kontrolle edhe me këmbë në lagjet e qyteteve të qarkut Dibër dhe si rezultat, në lagjen “Gjeologu”, në Bulqizë,   u konstatua një rast i kultivimit të kanabisit dhe u arrestua nga Policia shtetasi S. T., 31 vjeç, pasi në oborrin e banesës së tij u gjetën të kultivuar disa fidanë narkotikë.

Kontrolli i territorit do të vijojë çdo ditë, duke kontrolluar dhe në zonat më të thella, falë përdorimit të flotës së dronëve dhe helikopterëve.

#Shqipëriapakanabis