Mbyll punimet në Tiranë, Konferenca e 51-të Rajonale e INTERPOL për Europën

Mbyll punimet në Tiranë Konferenca e 51-të Rajonale e INTERPOL për Europën

Konferenca Rajonale Evropiane e INTERPOL-it ka përfunduar me një vrull të ri për të luftuar krimin e organizuar transnacional në të gjitha format e tij, në të gjithë rajonin dhe më gjerë.

Konferenca ofroi një mundësi për diskutim të thelluar mbi sfidat me të cilat përballet zbatimi i ligjit në lidhje me një peizazh gjithnjë e më të sofistikuar dhe të larmishëm të kërcënimit nga krimi.

“Ndërsa Evropa mund të jetë rajoni më aktiv i INTERPOL-it, kërcënimi që vjen nga krimi i organizuar e bën shkëmbimin e informacionit në nivel rajonal dhe global më të rëndësishëm se kurrë”, tha Peter De Buysscher, Zëvendës President i INTERPOL-it për Evropën, i cili drejtoi konferencën. “Ne duhet të punojmë për të siguruar që të mos krijohen boshllëqe që mund të shfrytëzohen nga kriminelët”.

Sekretari i Përgjithshëm i INTERPOL-it, Jurgen Stock tha:

“Krimi i organizuar po bëhet më i dhunshëm dhe më kompleks. Pa një shkëmbim më të madh informacioni dhe bashkëpunimi, asnjë vend në botë nuk mund ta përballojë vetëm këtë sfidë”.

“Diskutimet dhe vendimet nga kjo konferencë nënvizojnë angazhimin e zbatimit të ligjit për të punuar në nivel rajonal dhe global për të luftuar këtë kërcënim.”

Ndërsa krimi mjedisor arrin një fazë kritike në rajonin evropian me reduktimin e burimeve natyrore dhe ndryshimet klimatike që ndikojnë në sigurinë ushqimore, mjetet e jetesës dhe habitatet, delegatët miratuan një rekomandim për rritjen e aktivitetit operacional për të luftuar këtë kërcënim.

Një bashkëpunim më i madh ndërmjet sektorëve përkatës të zbatimit të ligjit, si peshkimi, kafshët e egra dhe autoritetet financiare, u njoh gjithashtu si thelbësor për një veprim më efektiv.

Sekretariati i Përgjithshëm i INTERPOL-it falënderoi Policinë e Shtetit Shqiptar për organizimin e Konferencës.