Korçë – Policia Rrugore vijon kontrollet për rritjen e parametrave të sigurisë rrugore

Kontrollet janë kryer me qëllim evidentimin dhe ndëshkimin e shkelësve të Kodit Rrugor.

Gjithashtu janë kontrolluar dhe verifikuar për xhama të errësuar mbi normën e lejuar, rreth 310 mjete motorike, nga të cilat 24 mjete kanë rezultuar në shkelje të dispozitës përkatëse, ku 17 raste janë ndëshkuar me masa administrative në vlerën maksimale dhe 7 raste janë dërguar për rikontroll teknik.

Gjatë javës që lamë pas, nga këto struktura janë arrestuar në flagrancë 2 shtetas, për veprën penale “Drejtimi i automjeteve në mënyrë të parregullt”.

Janë proceduar administrativisht gjithsej 525 drejtues mjetesh📝

3 drejtues mjetesh janë proceduar administrativisht për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit dhe 6 të tjerë për shpejtësi tej normave të lejuara.

26 drejtues mjetesh janë proceduar administrativisht për mosvendosjen e rripit të sigurimit dhe 4 për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit.

Janë vendosur 155 masa administrative për qendrim të gabuar dhe 139 për parakalim të gabuar.

Janë pezulluar 5 leje drejtimi, nga të cilat 2 për pije alkoolike dhe 3 për shkelje të tjera të Kodit Rrugor.

Janë vendosur 180 masa administrative për shkelje të tjera të ndryshme.

Sektori i Policisë Rrugore në DVP Korçë, do të vijojë kontrollet në të gjitha akset rrugore urbane, interurbane dhe rurale, për të gjitha kategoritë e mjeteve, me qëllim parandalimin e ngjarjeve rrugore.

#Për_më_shumë_siguri_rrugore